Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ποιον παίχτη πρέπει να αποχωριστεί η κάθε ομάδα ΝΒΑ.



Να γιατί οι μάνατζερ πρέπει να διαβάζουν τα bibikia

Τα … βαρίδια της κάθε ομάδας του ΝΒΑ.
Το καλοκαίρι είναι περίοδος ανασύνταξης για την κάθε ομάδα σε κάθε άθλημα. Και η σωστή οργάνωση του ρόστερ ξεκινάει από το να κρατήσει ο κάθε προπονητής τους παίκτες με τους οποίους επικοινωνεί καλύτερα. Να διατηρεί τους παίκτες που ταιριάζουν στην ομάδα της φιλοσοφίας.

Τα bibikia παρουσιάζουν τους παίκτες από τους οποίους η κάθε ομάδα του ΝΒΑ θα έπρεπε να απαλλαγεί πριν αρχίσει την αναδόμηση του τρέχοντος καλοκαιριού.  Οι λόγοι που οδήγησαν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι συνδυασμός των αγωνιστικών δεδομένων και των συμβολαίων των αθλητών.

1.      Ατλαντα Χοκς: Μάρβιν Γουίλιαμς. Ένας αναμφισβήτητα καλός παίκτης που μάλλον έχει αγγίξει το ταβάνι της επίδοσής του. Έχει λαμβάνειν για τα επόμενα 3 χρόνια περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια και η σταθερή απόδοσή του δεν αξίζει τέτοιο συμβόλαιο.

2.       Μπόστον Σέλτικς: Ζερμέϊν Ο’ νιλ. Η ηλικία του είναι ένας βασικότατος λόγος. Η περίπτωση του Ζερμέϊν Ο’ νίλ όμως έχει κάποια θετικά. Το συμβόλαιό του τελειώνει, άρα μικρότερη επιβάρυνση για την νέα του ομάδα, και είχε καλά στατιστικά την χρονιά που τελείωσε.

3.       Σαρλότ Μπομπκατς: Ντεσάγκανα Ντιόπ. Τα νούμερα «μιλάνε» από μόνα τους: 14 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια για έναν σέντερ με 1,3 πόντους και 2,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Φαίνεται πως τα καλύτερα χρόνια του Ντιόπ ήταν στο Ντάλας.

4.       Σικάγο Μπουλς: Κάρλος Μπούζερ. Παίκτης εγνωσμένης αξίας με μέσους όρους που τον κάνουν περιζήτητο. Οι 17,5 πόντοι και τα σχεδόν 10 ριμπάουντ για μέσο όρο θα τον βοηθήσουν να βρει την επόμενη ομάδα του. Ποτέ δεν ταίριαξε με την αμυντική φιλοσοφία του Τομ Θιμποντό.

5.       Κλίβελαντ Καβαλίερς: Αντερσον Βαρεχάο. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Βαρεχάο θα «καθαρίζει» 9 εκατομμύρια δολάρια την κάθε του σεζόν στο ΝΒΑ. Το μόνον βέβαιο είναι πως με μικρότερο συμβόλαιο οι καβς μπορούν να έχουν περισσότερη αγωνιστική βοήθεια.

6.       Ντάλας Μάβερικς: Μπρένταν Χέϊγουντ. Θέλουν βελτίωση οι πρωταθλητές; Το καλό είναι εχθρός του καλύτερου και ο Μπρένταν Χέϊγουντ είναι ένας πολύ καλός σέντερ. Όμως σε μια εποχή που τα λεφτά αποφασίζουν τα 9 εκατομμύρια που προβλέπει το συμβόλαιο του παίκτη για κάθε χρόνο μέχρι το 2015 δεν αντιστοιχούν για έναν αναπληρωματικό σέντερ.

7.       Ντένβερ Νάγκετς: Αλ Χάρινγκτον. Πρόπερσι φήμες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον τότε σέντερ των Χοκς. Ο χαρισματικός φίλος του Τζος Τσίλντρες δεν ταίριαξε στους νάγκετς, δεν παίζει όπως μπορεί να παίξει και αυτή η συνεργασία δεν βοηθάει ούτε την ομάδα ούτε τον παίκτη.

8.       Ντιτρόϊτ Πίστονς: Ρίτσαρντ Χάμιλτον - Μπεν Γκόρντον. Η προσαρμογή του ρόστερ των πίστονς έχει αρχίσει. Οι παίκτες που έχουν μείνει με μεγάλα συμβόλαια, και θυμίζουν την προηγούμενη επιτυχημένη περίοδο των, είναι οι 2 περιφερειακοί παίκτες που διαβάσατε μόλις. Επί παραδείγματι, ο Γκόρντον την μεθεπόμενη χρονιά θα πρέπει να πληρωθεί με περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια.

9.       Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς: Άντρις Μπιέντρινς. Ένας ακόμα σέντερ που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και μετά η απόδοσή του ήταν μέτρια. Με 5 πόντους και 7,5 ριμπάουντ μέσο όρο από τον βασικό σέντερ οι γουόριορς δεν έχουν να περιμένουν πολλά ακόμα.

10.   Χιούστον Ρόκετς: Χασίμ Θαμπίτ. Πρόπερσι επιλέχθηκε στο ντραφτ στην θέση 2, μετά είχε σαν μέσο όρο 2,3 πόντους και 2,8 ριμπάουντ, οι ρόκετς τον άφησαν στην D-League για να βελτιωθεί. Χρειάζεται άλλο επιχείρησμα;

11.   Ιντιάνα Πέϊσερς: Ντάνι Γκρέϊτζερ. Οι πέϊσερς βρίσκονται σε περίοδο ανοικοδόμησης. Ο Γκρέϊτζερ είναι ένας παίκτης-ηγέτης που σχεδόν κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει. Το όνομά του βρίσκεται μόνο διότι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα.

12.   Λος Άντζελες Κλίπερς: Κρις Κάμαν. Το συμβόλαιό του λήγει και θα μπορούσε να ήταν μια θαυμάσια ανταλλαγή για να αποκτηθούν νέοι παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο με την φιλοσοφία της ομάδας.

13.   Λος Άντζελες Λέϊκερς: Ρον Αρτέστ. Για την μεταγραφή αυτού του παίκτη έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Έχει καταφέρει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ενώ στην ίδια ομάδα υπάρχει ο Κόμπι. Ο Αρτέστ δεν βοηθάει τους λέϊκερς τόσο όσο τις περασμένες σεζόν, αυτό σε συνδυασμό με τα περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια τον κάνουν λιγότερο απαραίτητο.

14.   Μέμφις Γκρίζλις: Ο. Τζέι Μάγιο. Ήταν ο παίκτης που οι αρκούδες θα αντάλλασσαν για οτιδήποτε στα μέσα της χρονιάς. Αυτό δεν άλλαξε και ας μιλάμε για την ομάδα-έκπληξη των πλέϊ οφ. Οι σχέσεις του με τον προπονητή Χόλινς δεν του δίνουν πολλές πιθανότητες παραμονής στο Μέμφις.

15.   Μαϊάμι Χιτ: Μάϊκ Μίλερ. Ο παίκτης που παραλίγο να γυρίσει τον τελευταίο τελικό. Με δεδομένο ότι οι big3 δεν κουνιούνται το μοναδικό συμβόλαιο το οποίο θα προσέφερε βοήθεια με την αφαίρεσή του είναι του σπουδαίου σουτέρ Μίλερ.

16.   Μιλγουόκι Μπακτς: Ντρου Γκούντεν. Το μόνο συμβόλαιο που βαρύνει την διοίκηση των μπακς είναι του πολύ καλού πάουερ φόργουορντ Ντρου Γκούντεν. Οι μέσοι όροι του θα του βρουν ομάδα εύκολα, άλλωστε πρόκειται για παίκτη με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

17.   Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Ντάρκο Μίλισιτς – Νίκολα Πέκοβιτς. Όσοι λένε πως το ΝΒΑ δύσκολα συμπαθεί τους Ευρωπαίους δικαιώνονται. Οι δύο αυτοί παίκτες δεν τα πήγαν τόσο καλά πέρυσι, επιπλέον τα συμβόλαιά των κρίνονται μεγάλα.

18.   Νιου Τζέρσεϊ Νετς: Τρέϊβις Αουτλόου. Παίκτης πολύ χρήσιμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο όμως στους νετς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η ομάδα του Προχόροβ θέλει κάτι καλύτερο για έναν παίκτη που τα επόμενα 2 χρόνια θα εισπράξει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

19.   Νιου Όρλεανς Χόρνετς: Εμέκα Όκαφορ. Πολύ καλός παίκτης αλλά ασταθής ο ταλαντούχος σέντερ. Για άλλη μια φορά το συμβόλαιό του παίκτη αποφασίζει και τα 40 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 3 χρόνια δεν δίνουν πολλές επιλογές.

20.   Νιου Γιορκ Νικς: Τσόνσι Μπιλαπς. Ο Μπιλαπς προσέφερε πολλά στους Νικς όμως πλέον έχει άλλο έναν χρόνο στην πλάτη του και ένα μεγάλο συμβόλαιο. Για την χρονιά 2011-12 οι νικς θα τον πληρώσουν 14 εκατομμύρια συμβόλαια χωρίς κανένας να εγγυάται για την υγεία του. Η προσωπικότητά του είναι σημαντική, είναι σημαντικότερη όμως από 14 εκατομμύρια δολάρια;

21.   Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Κέντρικ Πέρκινς. Θεωρείται ένας από τους πιο υπερτιμημένους παίκτες του ΝΒΑ. Από την στιγμή που τα οικονομικά μεγέθη αποφασίζουν για όλα και στην ομάδα υπάρχει ο Ιμπάκα τότε ο Πέρκινς κρίνεται επουσιώδης.

22.   Ορλάντο Μάτζικ: Χινταγέτ Τούρκογλου. Εδώ μετράει και η τακτική. Ο Ντουάϊτ Χάουαρντ μάλλον θα έχει την τελευταία του χρονιά. Για να μην συμβεί αυτό θέλει δίπλα του αστέρια ώστε όλοι μαζί θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Και στην θέση του Τούρκου φόργουορντ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά.

23.   Φιλαντέλφια 76ερς: Έλτον Μπράντ. Παίκτης υψηλού επιπέδου που όμως είχε μια χρονιά γεμάτη αστάθεια. Και εάν η κλάση του σαν σέντερ ανεβάζει τις μετοχές του το συμβόλαιό του που προβλέπει 35 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 2 χρόνια τον καθιστά στις δύσκολες περιπτώσεις.

24.   Φίνιξ Σανς: Τζος Τσίλντρες. Μπορεί να μην παίζει στον Ολυμπιακό όμως εξακολουθεί να μας απασχολεί. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και μάλλον τα 28 εκατομμύρια που αξιώνει βάσει συμβολαίου για τα επόμενα 4 χρόνια δεν του δίνουν πολλές ελπίδες.

25.   Πόρτλαντ Τρέϊλ Μπλέϊζερς: Μπράντον Ρόϊ. Είναι ικανός να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ όμως οι τραυματισμοί τον κρατάνε πίσω. Η απόδοσή του μετά την αποθεραπεία του δεν αξίζει για 70 εκατομμύρια δολάρια που πρέπει να του πληρώσει το Πόρτλαντ.

26.   Σακραμένο Κινγκς: Τζον Σάλμονς. Ένας ακόμα παίκτης που το συμβόλαιό του τον χρίζει ασύμφορο για την ομάδα του. Ο Σάλμονς είναι ένας παίκτης με τεράστιες προοπτικές και συμβόλαιο που προβλέπει 30 εκατομμύρια δολάρια για τις επόμενες 4 σεζόν.

27.   Σαν Αντόνιο Σπερς: Ρίτζαρντ Τζέφερσον. Ένας παίκτης που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανήκει στους σπερς όμως το συμβόλαιό του και η απόδοσή του στα πλέϊ οφ δεν του δίνουν μεγάλη προοπτική. Επιπρόσθετα ο Τόνι Πάρκερ κρίνεται «ζωτικής σημασίας» μετά την (αδικαιολόγητη) μεταγραφή του Τζόρτζ Χιλ.

28.   Τορόντο Ράπτορς: Αντρέα Μπαρνιάνι. Εδώ και μήνες φημολογείται πως δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα παίκτης του Τορόντο. Με τη επιθετική του δεινότητα θα μπορέσει εύκολα να βρει νέα ομάδα και οι ράπτορς να απαλλαγούν από την φημολογία.

29.   Γιούτα Τζαζ: Αλ Τζέφερσον. Πολύ καλός παίκτης αλλά στην ίδια θέση οι τζαζ έχουν τους Μίσλαπ και Φέϊβορς. Μια τέτοια κίνηση θα έδινε χρόνο και χώρο στον ανερχόμενο Φέϊβορς.

30.   Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Αντρέϊ Μπλάτσε. Το συμβόλαιό του είναι κρίνεται λίγο μεγάλο για την προσφορά του. Αγωνιστικά θα βοηθούσε τον νεοεισερχόμενο στο ΝΒΑ Γιαν Βέσελι η μεταγραφή του Μπλάτσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου