Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 10 καλύτεροι παίκτες των Μπόστον Σέλτικς στην ιστορία.


Τα bibikia σας παρουσιάζουν τους καλύτερους παίκτες των Μπόστoν σέλτικς.
Τα τριφύλλια είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ΝΒΑ, ίσως η πλέον ιστορική. Διεκδικεί το πρωτάθλημα του ΝΒΑ από την πρώτη του χρονιά έως και σήμερα. Με 17 πρωταθλήματα και 21 συμμετοχές στους τελικούς του ΝΒΑ οι σέλτικς δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Οι κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία των σέλτικς:


10. Νέϊτ Άρτσιμπαλτ. Πρόκειται και έναν από τους καλύτερους πλέϊ μέϊκερ στην ιστορία των σέλτικς. Από τους πιο γρήγορους παίκτες της εποχής είχε μέσο όρο 14,1 πόντους και 7 ασίστ. Έπαιξε στους σέλτικς στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές του 80.


9. Κέβιν Γκαρνέτ. Μεταφερόμαστε στο σήμερα και στον βασικό πάουερ φόργουορντ των σέλτικς. Έχει ήδη αγωνιστεί 4 χρονιές με την ομάδα της Βοστόνης. Στα αξιοσημείωτα επιτεύγματα του σαν παίκτης της Βοστόνης ανήκει η αλλαγή της φιλοσοφίας στο παιχνίδι της ομάδας που έφερε η μεταγραφή του. Ο Γκαρνέτ στην επίθεση έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει όμως έγινε η αρχή της άμυνας της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα το 2008.


8. Ρέϊζον Ρόντο. Σίγουρα ανήκει στους 5 κορυφαίους πλέϊ μέϊκερ των σέλτικς. Ο «μικρός» ήταν βασικός στο πρωτάθλημα των σέλτικς και έχει χαρακτήρα νικητή. Το πάθος του και η ωριμότητά του τον κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικό στον αγωνιστικό χώρο. Την σεζόν που μας τελείωσε είχε 10,6 πόντους και 11,2 σεζόν. Στις ικανότητές του περιλαμβάνεται και το ριμπάουντ, σαν ρούκι μάζευε 3,7.


7. Κέβιν ΜακΧέϊλ. Ο βασικός πάουερ φόργουορντ των σέλτικς όταν μάζευαν τα πρωταθλήματα την δεκαετία του 80 και ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην ιστορία τους. Έχει φορέσει 3 δαχτυλίδια και οι μέσοι όροι του είναι 17,9 πόντοι, 7,3 ριμπάουντ μέχρι και το 1993 που φόραγε την φανέλα με το τριφύλλι.


6. Τομ Χέϊνσον. Περισσότερο γνωστός για τις περιγραφές τους στην τηλεόραση, πάντα για τους αγώνες των σέλτικς. Όμως λίγοι ξέρουν πως ο Χέϊνσον ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο δυναμικούς πάουερ φόργουορντ στην ιστορία. Έπαιξε στο ΝΒΑ 9 χρόνια και όλα με την φανέλα της Βοστόνης και είχε 19,8 πόντους και 9,2 ριμπάουντ.


5. Τζον Χάβλιτσεκ. Έπαιξε στους σέλτικς 16 χρόνια (1962-1978) και κατέκτησε 8 πρωταθλήματα. Με μέσους όρους 20,8 πόντους και 6,3 ριμπάουντς ήταν το alter-ego του Μπιλ Ράσελ και έχει μείνει αξέχαστος γιατί ποτέ δεν έπαψε να είναι πρωταγωνιστής. Την τελευταία του σεζόν σκόραρε 16,1 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα!


4. Μπομπ Κούζι. Ο καλύτερος πλέϊ μέϊκερ που έπαιξε με το τριφύλλι. Φόρεσε την φανέλα των σέλτικς για 13 σεζόν με μέσο όρο καριέρας 7,5 ασίστ, ήταν ολ σταρ 13 φορές και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι στις υψηλότερες θέσεις της λίστας.


3. Πολ Πιρς. Επιστρέφουμε στα σύγχρονα χρόνια. Ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία σκόρερς του ΝΒΑ και ο ικανότερος σκόρερ της Βοστόνης μαζί με τον Λάρι Μπερντ. Ήταν παρών στο πρωτάθλημα των τριφυλλιών την σεζόν 2007-2008. Στην πολυετή καριέρα του με την ίδια ομάδα έχει μέσο όρο 22,2 πόντους στις κανονικές διάρκειες και 21,4 πόντους στους αγώνες πλέϊ οφ κατά μέσο όρο. Προικισμένος σκόρερ που πάντα βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει όπου και εάν βρεθεί και ικανότατος αμυντικός που δεν θα φοβηθεί να μαρκάρει τον οποιοδήποτε παίκτη.


2. Λάρι Μπερντ. Ο παίκτης-κατατεθέν της ομάδας μπάσκετ της Βοστόνης. Όταν κάποιος ακούει Μπόστον Σέλτικς αμέσως στο μυαλό έρχεται ο Λάρι Μπερντ. Ανήκει στο χαλ οφ φέϊμ του ΝΒΑ και στους 30 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Στην επίθεση ήταν ασταμάτητος, οι ικανότητές του δεν είχαν περιορισμούς. Η ικανότητα του να είναι πάντα εύστοχος όταν το παιχνίδι έληγε τον κάνει ξεχωριστό. Έχει φορέσει 3 φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ

1. Μπιλ Ράσελ. Πολλοί θα ήθελαν εδώ τον Μπερντ όμως η ιστορία του Μπιλ Ράσελ καλύπτει κάθε αμφιβολία. Τα 11 πρωταθλήματα (8 συνεχόμενα) σε 13 χρόνια με την φανέλα των σέλτικς αρκούν για να τον έχουν στην κορυφή του αθλήματος. Οι μέσοι όροι καριέρας του ήταν 15,1 πόντοι και 22,2 ριμπάουντ, κορυφαία του περίοδος ήταν η σεζόν 1959-1960 όταν και είχε 18,2 πόντους και 24 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα. Ανήκει στους 10 κορυφαίους παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ και ο τίτλος του MVP στους τελικούς του ΝΒΑ φέρει το όνομά του «NBA finals MVP trophy Bill Russell». Ο Ράσελ ήταν μια από τις προσωπικότητες που δίδαξε το άθλημα στις επόμενες γενιές σπουδαίων προσωπικοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου